Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Annie Thygesen Andersen - februar 2020

 
Følelsernes univers.
 
Annie blev allerede tidligt opmuntret til at tegne og male af sin far, der var typograf. Han kom hjem med papir og indkøbte farveblyanter, og Annie blev hurtigt rigtigt god til at male naturalistisk. Annies far var en god far, og når hun tegnede, følte hun, at han var stolt af hende.

 

Da Annie blev 16 år modtog hun undervisning af Mogens Ziegler, der var meget anerkendt. I 1981 var hun malersvend hos
Peder Rosenstand, som fik hende til at bryde med den klassiske opbygning af et billede, og herefter har hun malet nonfigurativt.
 
Annies billeder udtrykker følelser, som hun gennemarbejder i kraft af den proces, det er at skabe billedet. Egentlig er dette meget privat, men processen er hun jo ene om at kende. Gennem maleriet kan hun indprente sig de følelser, der opstår i hendes liv i forskellige situationer. Det kan være noget, der sker i nuet, men det kan også være en refleksion over en tidligere oplevelse.
 
Nogle af de udstillede billeder beskriver således Annies opvækst med en besværlig mor, andre billeder handler om oplevelser som at sejle på Diskobugten i Grønland, hvilket Annie beskriver som en betagende oplevelse. Eller Billedet ”Forår”, som beskriver Annies oplevelse af saftspændingen i træernes grene, der vil få bladene til at springe ud. Hvert forår ser hun dette ske og frydes.
 
Annie benytter sig af mange forskellige udtryksmåder, og lige så mange forskellige tekniker. Billederne er hendes dagbog.